Zakaj k zobozdravniku na Hrvaško?

  • Cene nižje 50-80% kot v državah EU
  • Petletna garancija na vsa naša protetična dela
  • Na tisoče zadovoljnih pacientov iz cele Evrope

Povprašajte o ponudbi


Krone

Krone

Krone so stomatološki nadomestki za krono naravnega zoba, če pride do poškodb le-tega. S pomočjo kron rešujemo težave kot so narušena estetika ali funkcionalnost zoba. Poleg rekonstrukcije naravnega zoba, umetne krone uporabljamo tudi pri implantologiji kot kape na vsadkih ali kot nosilce mostička.

Če se krono namešča na naravni zob, ga je potrebno predhodno pripraviti in z brušenjem oblikovati, da bi nanj lahko primerno namestili krono. Krona, izdelana po odtisu izbrušenega zoba, se bo popolnoma ujemala in tvorila novo obliko naravnega zoba.

Keramične krone

Keramične krone

Krone so lahko izdelane iz različnih materialov, v zadnjih letih pa so v uporabi predvsem materiali, ki so čvrsti in estetsko sprejemljivi. V naših klinikah izdelujemo predvsem popolnoma keramične krone iz kompozitnih materialov, kot so Empress ali E.max keramika i cirkonij. Gre za materiale s skoraj popolnimi karakteristikami, ki predstavljajo tisto najboljše, kar lahko ponudi moderna stomatologija.

  • Empress ali E.max keramika je vrhunski material, ki ga odlikuje zelo dobra prozornost. Je naša prva izbira, če se krono namešča na Vaše naravne zobe, ker bo v kombinaciji z naravno belo barvo brušenega zoba ponudila najboljši rezultat. Krona iz tega materiala bo dolgotrajna in čvrsta, zagotovila pa Vam bo popolnoma naraven videz zoba.

  • Cirkonij je izjemen material iz več razlogov. Trdnost in biokompatibilnost so njegove absolutno najmočnejše karakteristike. Poleg tega omogoča zelo naraven videz zoba in če hrepenite po Vašem hollywoodskem nasmehu, je to material za Vas!
Kovinsko-keramične krone

Kovinsko-keramične krone

Poleg teh dveh izjemnih kompozitnih materialov za izdelavo 100% keramičnih kron, izdelujemo tudi krone, ki so kombinirane z različnimi vrstami kovin. Najpogostejše kombinacije so: kovinska keramika, belo zlato-keramika in titan-keramika. Vsak izmed teh materialov ima svoje prednosti in pomanjkljivosti, pri vseh kombinacijah kovinski del, ki predstavlja bazo, je popolnoma prekrit s keramiko.